Lederteamet
7 pædagogiske ledere og dagtilbudslederen udgør sammen lederteamet. Lederteamet træffer de overordnede beslutninger vedrørende dagtilbuddets arbejde, herunder økonomi og pædagogiske tiltag.
Lederteamet holder 10 heldagsmøder om året.
De 10 ledere for den selvejende institutioner holder månedlige teammøder uden de 7 kommunale, men ca. to gange årligt afholdes fællestemadage for alle ledere i Dagtilbuddet. Vi har ikke fælles økonomi eller bestyrelser med de selvejende.
Dagtilbudsbestyrelsen
Består af de 7 Institutionsbestyrelsesformænd, 1 medarbejderrepræsentanter, en pædagogisk leder og dagtilbudslederen. Navne på medlemmer kan ses på AULA.
Der vælges formand og næstformand for dagtilbudsbestyrelsen, hvert år på første møde.
Dagtilbudsbestyrelsen inddrages i beslutninger vedrørende principper for det pædagogiske arbejde og principper for økonomien, når det gælder drift budgettet i dagtilbuddet. De deltager også med en repræsentant ved ansættelser af personale i institutionerne. Her er det den bestyrelsesformand i den pågældende institution, hvor vi skal ansætte, der deltager.
Dagtilbudsbestyrelsen holder 4 møder om året.
Der afholdes hvert år kursus for institutionsbestyrelses repræsentanter i november måned. Indhold er: Institutions- og Dagtilbudsbestyrelsens beføjelser.
Institutionsbestyrelsens arbejde
I hver af institutionerne vælges, hvert år, en institutionsbestyrelse, der består af 3, 5 eller 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejdere og den pædagogiske leder, som sekretær. Navne på medlemmer kan ses på AULA.
Der vælges en formand for Institutionsbestyrelsen, der er født medlem af dagtilbudsbestyrelsen.
Institutionsbestyrelsen inddrages i beslutninger vedrørende principper for det pædagogiske arbejde og økonomien i forhold til drift, på den enkelte institution. Der kan deltage 2 repræsentanter ved ansættelse af personale i egen institution. Institutionsbestyrelsen kan også stå for planlægning og udførelse af forskellige forældre arrangementer i egen institution.
Institutionsbestyrelserne holder møder minimum 4 gange om året.
Opsporingsmodellen
I Aalborg Kommune vil vi, at alle børn skal trives. Derfor arbejder vi med en opsporingsmodel, der skal være med til at sikre, at vi tidligt får øje på de børn, der ikke trives - både tidligt i problemudviklingen og tidligt i barnets liv.
Læs mere om Opsporingsmodellen på Aalborg Kommunes hjemmeside.